II. A megértésre való hajlandóság

1. Tudom, hogyan érzed magad, mert képes vagyok megtapasztalni a helyzetedet, te viszont nem tudod, hogyan tapasztalható meg az, amiről én beszélek. Következésképpen, ha önérdek nélkül szólok arról, ami boldoggá és szabaddá teszi az embert, érdemes megpróbálnod megérteni, amit mondok.

2. Ne gondold, hogy úgy fogsz megérteni, ha vitatkozol velem. Ha azt hiszed, azzal, hogy ellentmondasz, könnyebb lesz számodra a megértés, megteheted – de ez esetben nem ez a megfelelő út.

3. Ha azt kérdezed, milyen a megfelelő hozzáállás, azt válaszolom: a mély és sietség nélküli elmélkedés arról, amit itt elmagyarázok.

4. Ha azzal vágsz vissza, hogy sürgősebb dolgokkal kell foglalkoznod, azt felelem: mivel aludni vagy meghalni vágysz, nincs ellenvetésem.

5. Ne érvelj azzal sem, hogy nincs ínyedre az, ahogyan a dolgokról beszélek, hiszen a gyümölcs héjáról sem mondod ezt, ha maga a gyümölcs kedvedre való.

6. Úgy beszélek, ahogyan nekem megfelelőnek tűnik, nem pedig úgy, ahogyan azok számára lenne kívánatos, akik a belső igazságtól távol álló dolgokra vágynak.

 
Design and SEO by Webmedie
SEO Bredbånd Udvikling Internet