XVIII. Az erő hatása és visszahatása

Az előbbiekben elmagyaráztam:

Amikor nagy erőt, örömet és jóságot találsz szívedben, vagy szabadnak és ellentmondásoktól mentesnek érzed magad, azonnal mondj köszönetet ezért bensődben.

1. „Köszönetet mondani” a pozitív lelkiállapotok összpontosítását jelenti, melyek egy képhez vagy egy megjelenítéshez kapcsolódnak. Az ilyen módon összekapcsolt pozitív lelkiállapot lehetővé teszi, hogy kedvezőtlen helyzetekben egy dolog felidézése által felszínre kerüljön az a szellemi állapot, ami azt korábban kísérte. Ráadásul, mivel e szellemi „töltés” korábbi ismétléseknek köszönhetően megnövekedhetett, képes eltávolítani olyan negatív érzéseket, melyeket bizonyos körülmények egyébként ránk kényszeríthetnének.

2. Mindezért bensődből jótékonyabb hatással tér vissza mindaz, amit kérsz, feltéve, hogy önmagadban számos pozitív állapotot halmoztál fel. Szükségtelen újra elmondanom, hogy ezt a mechanizmust – tévesen – arra is használták, hogy tárgyakat, személyeket vagy „kivetített” belső lényeket „kívül töltsenek fel”, azt gondolván, hogy azok meghallgatják majd imáikat és kéréseiket.


 
Design and SEO by Webmedie
SEO Bredbånd Udvikling Internet